|
Kritéria výběru potravin Srpen 2008 / Závěrečná zpráva z omnibusového šetření / Client Service Manager: Jan Lajka / Senior Analyst: Gabriela Vobořilová / STEM/MARK, a.s.
Výzkum realizovala společnost STEM/MARK, a.s. Tento reprezentativní výzkum populace ČR starší 15 let proběhl v dubnu 2007, na základě zadání serveru Vegetarian.cz, dotázáno bylo celkem 1092 respondentů. Cílem projektu bylo zjistit kritéria výběru potravin populace ČR. Jako metoda projektu byl použit, kvantitativní face-to-face výzkum reprezentativního vzorku populace ČR. Lidé se při nákupu potravin rozhodují podle ceny a čerstvosti Významná kritéria při výběru potravin Etický aspekt rozhodování při koupi potravin Poznámka: etický aspekt zahrnuje etické zásady při výrobě, ekologické balení, vhodnost pro vegetariánskou stravu, bio či fair trade potraviny, obsah přídatných látek. STEM/MARK, a.s. a Vegetarian.cz Poděkování:Celý projekt byl umožněn, díky vstřícnosti společnosti STEM/MARK, a.s. konkrétně panu Janu Lajkovi a paní Gabriele Vobořilové. |